Ένας Μοναδικός Δεσμός


Το θεμέλιο για ένα παιδί ασφαλές και ανεξάρτητο
Συγγραφείς: Μάρσαλ Κλάους, Τζον Κένελ, Φίλις. Κλάους
Μετάφραση: Χαρούλα Καραντζά
Επιμέλεια: Αναστασία Κυριακίδου
Εκδόσεις: Ρέω, Α΄ Έκδοση 2004
Οι σύγχρονες έρευνες δείχνουν πόσο πολύ οι πρώϊμες εμπειρίες της ζωής σφραγίζουν την εξέλιξη και τη μελλοντική ευτυχία του ατόμου. Επιπλέον, έχει γίνει παγκόσμια και διεπιστημονικά αποδεκτό ότι η πρώτη φάση της ζωής του ανθρώπου είναι η πιο σημαντική για τη δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας.
Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει την κλινική εμπειρία, τις παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα πολλών ετών έρευνας τριών κορυφαίων ερευνητών του κλάδου, των Μάρσαλ Κλάους, Τζον Κένελ και Φίλιπ Κλάους- που παρουσιάζουν την απαράμιλλη σχέση της μητέρας με το μωρό (αλλά και του πατέρα) και προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για τη θεμελίωση αυτής της τόσο σημαντικής και ουσιαστικής επαφής, χρήσιμες τόσο για τους νέους γονείς όσο και για εκείνους που φροντίζουν και στηρίζουν με τη σειρά τους αυτή τη σχέση.


Το σημαντικό αυτό έργο εξετάζει τις διάφορες καταστάσεις και πρακτικές που περιβάλλουν την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τον θηλασμό, τα πρόωρα μωρά και άλλες πτυχές του θέματος και διερευνά την επίδρασή τους στο μωρο και στη σχέση του με τη μητέρα, τονίζοντας ότι η βαθιά επαφή που εδραιώνεται σε αυτή την πρώιμη περίοδο αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η ασφάλεια, η δημιουργικότητα και η αυτονομία του ατόμου.
Τιμή βιβλίου λιανική: 14 ευρώ
Για παραγγελία του βιβλίου, επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Εισέλιξη. Επισκεφτείτε το Μικρό Στέκι των Εκδόσεων Εισέλιξη που βρίσκεται στη Μαυρομιχάλη 102 στη Νεάπολη Εξαρχείων και δείτε και τους υπόλοιπους τίτλους των Εκδόσεων Ρέω, καθώς και άλλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα βιβλία, καινούργια και μεταχειρισμένα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου