Κωνσταντίνα Πάρσιφαλ Τέτοκα – Ασκητικές: Ένα Πρώτο Άνοιγμα στους Μυστικούς


Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Πάρσιφαλ Τέτοκα
Α΄ Έκδοση: Αθήνα 1990
ISBN: 160-85099-0-4
Τιμή βιβλίου: 10 ευρώ*

ΥΠΑΡΧΕΙ και διαπερνάει τους αιώνες ένα ρεύμα και πνεύμα στοχασμού, υψίστης θέρμης και αισθαντικότητας, αξιοθαύμαστο, που παραμένει σχεδόν λησμονημένο, παραμελημένο, αγνοημένο, αφανές, κρυμμένο, πέρα κι έξω από την συνηθισμένη, γραμμική, συμβατική πραγματικότητα.Οι Μυστικοί είναι οι άνθρωποι εκείνοι σε κάθε εποχή, που δεν αρκέστηκαν και δεν αρκούνται στην οριζόντια, γνώριμη, συμβατική διάσταση της ζωής, που θέλει να γεννιόμαστε, να ζούμε, να καταξιωνόμαστε σαν βιολογικά, κοινωνικά, πολιτικά όντα και να πεθαίνουμε. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι, οι αξιέραστες εκείνες ψυχές, που εξερεύνησαν βαθύτερα τον εαυτό τους, και τον κόσμο ανακάλυψαν, γνώρισαν και βίωσαν Κ ά τ ι Π ρ α γ μ α τ ι κ ά Ά λ λ ο, την ιερή κάθετη διάσταση (του ανθρώπου) και της ύπαρξης, την ζωηφόρο πνευματικότητα και εσωτερικότητα του εαυτού μας και της υπαρκτικής μας παρουσίας. Με κέντρο την θεμελιώδη αρχή: Τα πάντα εσαεί είναι υπόθεση φωτός και φωτεινότητας!
Η συγγραφέας Κωνσταντίνα Πάρσιφαλ Τέτοκα έχει κάνει σπουδές θετικών και θεωρητικών επιστημών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος της Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, καθώς επίσης και της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ Φιλοσοφίας. Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο. Έχει διαχρονικό περιεχόμενο, βαθύ και πηγαίο, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και την επικαιρότητά του σε κάθε εποχή. Απευθύνεται σε αναγνώστες και αναζητητές με φιλοσοφικό, υπαρξιακό και μεταφυσικό προβληματισμό, καθώς και σε εκείνους που νιώθουν μία γνήσια και ταπεινή έλξη προς το υγιές μυστικιστικό βίωμα.


*στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ


**Το βιβλίο αυτό διανέμεται αποκλειστικά από το Εναλλακτικό Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Εισέλιξη στη Μαυρομιχάλη 102 στη Νεάπολη Εξαρχείων. Τηλέφωνα παραγγελιών 2103601622, 6946222453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου