Δαλάϊ Λάμα – Η Πρόκληση της Νέας Χιλιετίας

              Ένα βιβλίο-κάλεσμα για την Ηθική &                   Πνευματική Αφύπνιση της Ανθρωπότητας


Συγγραφέας: Δαλάϊ Λάμα
Μετάφραση: Χαρά Καλομοίρη
© για την ελληνική γλώσσα σε όλο τον κόσμο
Εκδόσεις Έσοπτρον
ΙSBN: 960-7228-70-9
Σελίδες: 286
Τιμή βιβλίου: 15 ευρώ*


Ο Τένζιν Γκιάτσο, 14ος Δαλάϊ Λάμα, είναι ο πνευματικός και πολιτικός ηγέτης του Θιβετανικού Λαού. Ζει εξόριστος στη Νταραμσάλα των Ινδιών από το 1959, όταν η Κίνα κατέλαβε τη χώρα του. Οι συνεχείς αγώνες του για την παγκόσμια ειρήνη και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του χάρισαν διεθνή αναγνώριση, αναρίθμητα βραβεία και επαίνους, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Η Φιλοσοφία του Δαλάϊ Λάμα εμπνέεται από έναν βαθύ σεβασμό για κάθε ζωντανό ον και βασίζεται στην έννοια της παγκόσμιας υπευθυνότητας, που περικλείει όχι μόνο ολόκληρη την ανθρωπότητα αλλά και τη φύση”. - Από την αγόρευση της Επιτροπής κατά την απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στον Δαλάϊ Λάμα, το 1989.

Στο υπέροχο και ανατρεπτικό αυτό βιβλίο, ο Δαλάι Λάμα παρουσιάζει τις αναλλοίωτες πνευματικές και ηθικές αξίες που μπορούν να μας χαρίσουν μια ευτυχισμένη, ολοκληρωμένη και γεμάτη νόημα ζωή, καθώς η ανθρωπότητα εισέρχεται στην τρίτη χιλιετία.

Με βαθειά σοφία, άρρηκτη λογική – που υπερβαίνει κάθε θρησκευτική ή ιδεολογική προκατάληψη – αλλά και αγνή αγάπη, μας καλεί σε μία αληθινή πνευματική επανάσταση η οποία θα θέσει τα θεμέλια για την κοινωνία του αύριο. Μία κοινωνία που θα στηρίζεται στην καλοσύνη, την ειρήνη, τη συμπόνοια, την εντιμότητα, την αλήθεια και τη δικαιοσυνη.



*στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου