Ρούντολφ Στάϊνερ – Εισαγωγή στην Ανθρωποσοφική Ιατρική

Τόμος Α' – Πνευματική Επιστήμη και Ιατρική

Ομιλητής: Ρούντολφ Στάϊνερ
Μετάφραση: Γεράσιμος Κατραμάδος
Επιμέλεια Έκδοσης: Βάλλυ Καλοζούμη
Etra Publishing – Εκδόσεις Etra© 2016
ISBN: 978-960-6830-51-8/ 978-960-6830-52-5
Σελίδες: 476
Τιμή βιβλίου: 21,20


Το βιβλίο αυτό είναι μία σειρά είκοσι διαλέξεων που δόθηκαν σε ιατρούς και φοιτητές της ιατρικής, στις οποίες ο Rudolf Steiner παρουσίασε μία νέα προσέγγιση στην τέχνη της θεραπείας, που βασίζεται στις προσωπικές του πνευματικές έρευνες για τον άνθρωπο.


Λαμβάνοντας υπόψη τη σύγχρονη ιατρική γνώση και πρακτική, την αλχημεία, τη φυσιοπαθητική, τον Παράκελσο, την αρωματοθεραπεία, την ομοιοπαθητική και άλλες εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, ο Steiner μας δείχνει βασιζόμενος στις δικές του έρευνες τον τρόπο που το ολιστικό μοντέλο ιατρικής μπορεί να γίνει εφικτό. Ένα μοντέλο ιατρικής που βλέπει τον άνθρωπο ως σώμα, ψυχή και πνεύμα, ως ένα μικρόκοσμο μέσα στο μακρόκοσμο, ως έναν καθρέπτη της γης και του ουρανού.
Ο πλούτος της γνώσης και το εύρος της κάλυψης των θεμάτων είναι εντυπωσιακάαπό την έννοια της νόσου, της πολικότητας του ανθρώπινου οργανισμού μέχρι και τη σχέση θεραπείας και της παθολογίας με τη φύση του φυτού, του ορυκτού και του ζώου, σε σχέση με τον άνθρωπο. Όργανα (όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, η ουροδόχος κύστη, το συκώτι, οι νεφροί, το νευρικό σύστημα κ.α.) και ασθένειες (όπως ο καρκίνος, η φυματίωση, ο διαβήτης, η μηνιγγίτιδα κ.λ.π.) συνδέονται και συσχετίζονται με έναν νέο και εντυπωσιακό τρόπο. Τα ζητήματα της διάγνωσης, της υγείας και των θεραπευτικών αγωγών εξετάζονται επανειλλημένα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Το αποτέλεσμα είναι μία νέα εκπληκτική ιατρική προσέγγιση που είναι πρακτική, πνευματική, ψυχολογική και πλήρως ανθρώπινη. Πολλές από τις διαλέξεις προέκυψαν καθαρά από τις ερωτήσεις των ιατρών. Αυτό το βιβλίο θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για ένα ολιστικό μοντέλο ιατρικής που συνδυάζει το πνεύμα και την επιστήμη.*Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου