Ολιβιέ Μανιταρά - Η Ευθύνη Ενός Γονιού


                   Φροντίζοντας τους Άλλους

Συγγραφέας: Ολιβιέ Μανιταρά
Εσσαϊκές Εκδόσεις
Ελληνική μετάφραση 2016 από τις Εσσαίων Εκδόσεις
σελίδες: 283
Τιμή βιβλίου: 16 ευρώ

Υπάρχουν 2 βαθμοί ή καταστάσεις ύπαρξης στη ζωή ενός ανθρώπου. Καταρχάς, να αντιληφθεί και να κατανοήσει τη ζωή, και γι αυτό να είναι ένας μαθητής, ένας μηθητευόμενος, δηλαδή ένα παιδί που μαθαίνει.



Έπειτα, με την εμπειρία της ζωής και της εξωτερικής και εσωτερικής εργασίας του, ο άνθρωπος αρχίζει να στερεώνεται και να γίνεται στιβαρός, να είναι μία βάση, μία σταθερότητα και τότε γίνεται ένας γονιός.
Μέσα από τους ιερούς του λόγους, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ μας κάνει να καταλάβουμε την ευθύνη και τη σπουδαιότητα του να είναι κανείς γονιός του Φωτός, δηλαδή ένα ον που γίνεται στήριγμα για την οικογένειά του, για τους λεπτοφυείς κόσμους και ένας αληθινός υπηρέτης του Θεού.
Το βιβλίο αυτό φέρνει διδασκαλίες εξαιρετικού πλούτου. Πράγματι, ελάχιστα είναι σήμερα τα άτομα που μπορούν να προσφέρουν μία εσωτερική και πνευματική λογοτεχνία πλούσια από τόση σοφία, φανερότητα, φροντίδα, η οποία μπορεί να μας πει την αλήθεια σχετικά με την πραγματική μας ευθύνη ως ανθρωπίνων όντων επάνω στη γη.
Πρέπει όλοι να είμαστε γονείς: να οδηγήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό σε μία εσωτερική, συναισθηματική και διανοητική σταθερότητα, αλλά και να είμαστε πυλώνες για τις οικογένειές μας και τον περίγυρό μας.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι πραγματικά ένας οδηγός. Δεν μας αποκοιμίζει με τους λόγους του, αλλά αντίθετα, μας εκπαιδεύει όπως ένας αληθινός γονιός που θέλει το καλό για το παιδί του και να το δει γερό και δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου