Τορκόμ Σαραϊνταριάν - Πρόκληση για Μαθητεία


Συγγραφέας: Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Εκδόσεις: Πνευματικός Ήλιος
σελίδες: 608
τιμή βιβλίου: 22 ευρώ
Α΄ Έκδοση: 1988

Υπάρχουν πολλοί ορισμοί για το τι είναι ένας μαθητής, αλλά ο πιο κατάλληλος ορισμός είναι ότι ο μαθητής είναι ένα ικανό άτομο. Ικανός σημαίνει να έχει κυριαρχία στο μηχανισμό του και στη ζωή του γενικά, σε αυξανόμενο βαθμό. Ένα ικανό άτομο μπορεί να ενεργοποιήσει αιτίες και δημιουργεί δραστηριότητες σε μεγάλη έκταση. Είναι μία πηγή ψυχικής ενέργειας· μέσω των σκέψεων, των λόγων, των πράξεων και του ενθουσιασμού του, θέτει σε λειτουργία μηχανές και επιχειρήσεις σε πολλούς τομείς. Εγκαινιάζει πρωτοβουλίες που προάγουν την εξέλιξη των ανθρώπων.

Ένας μαθητής είναι ικανός να σκέφτεται, να μιλάει και να δρα ανεξάρτητα, μη υπηρετώντας συμφέροντα χωριστικών ομάδων. Επίσης είναι ικανός να μένει σιωπηλός, να αποσύρεται και να εξαφανίζεται. Συχνά αναγνωρίζεται απ αυτά που αποφεύγει να κάνει και που αποφεύγει να πει ή και να σκεφτεί. Δεν παρασύρεται από τις ομαδικές υποδείξεις και την εξαγορά. Κρατάει πάντα το νου του καθαρό.

Η ικανότητά του αυξάνεται από το γεγονός ότι τα πρότυπά του είναι υψηλής τάξης, παγκόσμια και προοδευτικά. Αυτό του παρέχει τη δυνατότητα να εμπνέει τους ανθρώπους να αγωνίζονται για να υιοθετήσουν νέα πρότυπα σκέψης, αισθήματος, ομιλίας και δράσης.
Η ικανότητα είναι ένα χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ψυχής· όσο περισσότερο είναι κανείς ψυχή, τόσο πιο ικανός είναι να βοηθάει τον κόσμο να προχωρήσει.


Τα βιβλία του Τορκόμ Σαραϊνταριάν τα βίσκετε στο Εναλλακτικό Στέκι των Εκδόσεων Εισέλιξη στη Μαυρομιχάλη 102 στη Νεάπολη Εξαρχείων. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2103601622 - 6946222453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου